Norsk Tipping inleder samarbete med Gamban

norsk tipping_gambanDen norska statliga speloperatören Norsk Tipping och Gamban (en leverantör för självexkludering av spelsajter) har inlett ett samarbete.

Enligt samarbetsavtalet kommer spelare att kunna använda Gambans programvara kostnadsfritt för att hindra internetanvändare att komma åt spelplatser och appar i landet. Med hjälp av Gambans blockeringsprogram kan spelare välja att utesluta sig själva i 180 dagar, ett år, tre år eller fem år på alla enheter. Man behöver inte vara kund hos Norsk Tipping för att få åtkomst till blockeringsfunktionen.

Gambans blockeringsprogramvara kommer nu att erbjudas tillsammans med Norsk Tippings befintliga ansvarsfulla spelaråtgärder. Det har noterats att förra månaden minskade Norsk Tipping den maximala månatliga förlustgränsen på sina högriskspel med ca 25%, som en del av ett antal tillfälliga åtgärder.

Norsk Tippings chef för ansvarsfullt spelande Bjørn Helge Hoffmann säger: - Gamban är ett värdefullt komplement till Norsk Tippings egna uteslutningssystem. Filtret gör det möjligt för oss att erbjuda utökat skydd till kunder som vill blockera åtkomst till alla spelbjudanden på internet - både reglerade och oreglerade."