BOS inleder samarbete med Nederländska onlinespelföreningen

BOS branschföreningen

Den svenska branschföreningen (BOS) och den nederländska onlinespelföreningen (NOGA) har skrivit under en överenskommelse.

Prioriteten med samarbetet skall innebära en ökad kanalisering och ett ansvarsfullt spelande i dom båda länderna. I BOS meddelandet framkom att organisationerna ska utbyta information och metoder för att bygga en sund, pålitlig och säker onlinespelmarknad. BOS menar också att genom samarbetet och utbytet mellan länderna kan man lära av varandras erfarenheter och därmed undvika vanliga fallgropar.

BOS generalsekreterare Gustaf Hoffstedt säger: – Sverige och Nederländerna har ofta en gemensam ståndpunkt i EU-frågor oavsett ämne. Det är för mig ingen överraskning att vårt första samarbetsavtal med en nationell branschorganisation är med vår nederländska systerorganisation. Vi står båda för en hög nivå av konsumentskydd i alla aspekter av spel. Vi delar också en stark tro på EU och stöder därför frihandel på lika villkor. Protektionism och monopol är inte vägen framåt för spelindustrin – det är däremot licenssystemet.

NOGA: s vd Peter-Paul de Goeij säger: – Vi är mycket nöjda med denna officiella bekräftelse på samarbetet. Sverige har gått före Nederländerna i regleringen av onlinespelmarknaden under de senaste två åren. Vi kan lära oss mycket av de erfarenheter som BOS har fått under denna period. Kontakten med BOS och andra europeiska systerorganisationer är redan bra och konstruktiv, men med denna formalisering hoppas vi ytterligare öka det europeiska samarbetet mellan branschorganisationerna.