Paf sänker förlustgränsen för att agera ansvarsfullt

Paf

Paf skriver på sin webbsida att man sänker den årliga förlustgränsen för spelare med ytterligare 50 000 kronor.

Sänkningen av förlustgränsen gör att spelare/kunder maximalt kan förlora 200,000 kr per år. Beslutet ska stärka Pafs position som ett av dom mest ansvarsfulla spelbolagen. Den nya lägre förlustgränsen kommer att träda i kraft vid årsskiftet.

För två år sedan blev det Paf första internationella spelbolaget i världen att införa en maxgräns för vad kunderna kan förlora under ett år. Man nämner att införandet av förlustgränsen är en åtgärd som uppmärksammats och prisats i spelbranschen. Vidare nämndes att Paf utsetts till det mest hållbara spelföretaget på den svenska marknaden tidigare i år.

Sänkningen av förlustgränsen kommer dock att påverka Pafs omsättning vilket gör att Paf uppskattar att inkomsterna kommer minska med 2-3 miljoner euro (per år).

Pafs VD Christer Fahlstedt säger: – Vi är stolta över att på bara två år kunnat sänka vår förlustgräns med så mycket som en tredjedel. Vi ser att vår maxgräns effektivt stoppar storspelare och förhindrar de personliga tragedier som kan uppstå när enorma belopp spelas bort. Christer Fahlstedt fortsätter: – Nu sänker vi förlustgränsen ytterligare för att visa att det går bra att överleva som spelbolag utan inkomster från de största storspelarna. Vi ska vara ett spelbolag som säljer ett spännande nöje för vuxna utan att försöka krama den sista pengen ur dem.