Tyskt godkännande för onlinespel med vissa krav

German flag

Medier har rapporterat att Tysklands 16 stater har godkännt en plan för att tolerera onlinespelsoperatörer att erbjuda sina spelprodukter innan det nya tyska federala spelavtalet träder i kraft den 1 juli 2021. Vissa krav måste dock efterföljas av operatörerna. Bland dessa inkluderar strikta tak på insättningar och en insatsgräns på 1 € per snurr för online-slots. Bordskasinospel kommer inte heller att tillåtas under övergångsperioden. För sportbetting gäller att spel under pågående match begränsas till nästa målgörare och slutresultat.

Andra restriktioner var en månatlig 1.000 euro spelgräns men spelare kan ansöka om att öka denna gräns till 10.000 euro under vissa förutsättningar. Detta inkluderade en förlustgräns som hindrar förluster på mer än 20 procent av max spelbelopp för spelaren. Speloperatörer som följer dom nysatta reglerna senast den 15 oktober kommer att vara säkra på att de inte kommer att åtalas av tyska myndigheter.

Det framkom att Saarland var den sista staten som gick med på förslaget, vars stöd var långt ifrån entusiastiskt på grund av att många stater ansåg att utkastet till fördrag inte innehöll tillräckligt med spelarskyddsåtgärder. Staten Bremen accepterade motvilligt tolerans baserat på sin rädsla för att underlåtenhet att stödja planen skulle kunna innebära att det nya fördraget - som följde ett decennium av ineffektiva ansträngningar - skulle kunna kollapsa och lämna marknaden i sitt i stort sett oreglerade tillstånd. Delstaten Nordrhein-Westfalen har dock uppmanat federala myndigheter att fortsätta att åtala icke-kompatibla onlinespeloperatörer.