LeoVegas ny medlem i NBO branschförening

NBO_LeoVegas

LeoVegas har blivit den senaste medlemmen i den norska branschföreningen för onlinespel (Norsk Bransjeforening för Onlinespill / NBO). NBO grundades för 18 månader sedan under ledning av Carl Fredrik Stenstrøm. Organisationen pressar på för en omfattande översyn av Norges regelverk för spel. I NBO ingår nu fem medlemmar: LeoVegas, Betsson Group, ComeOn, Kindred Group och Gaming Innovation Group (GiG).

NBO pressar mot Norges nuvarande monopol, som ger Norsk Rikstoto (hästkappsatsning) och Norsk Tipping (lotteri, sportspel och kasino) exklusiva rättigheter att organisera spel, att skrotas till förmån för en licensordning som är öppen för alla (reglerade) operatörer. Deras svenska motsvarighet är BOS (Branschföreningen för Onlinespel i Sverige).

LeoVegas kommunikationsdirektör Hans Uhrus säger: "Vi är imponerade av det arbete som har gjorts och kommer nu att gå med i föreningen för att stärka denna viktiga allians. Genom att stå tillsammans mot monopolpolitiken kan vi förhoppningsvis ta fram en lösning som kan tillgodose behovet av en ny och modern (reglerad) spelpolitik.”