Bethard nästa spelbolag att lämna Danmark

Danmark lukket

Bethard stängde i Danmark den 31 juli och är det senaste i raden av spelbolag som drar sig ur den danska spelmarknaden. Att spelmarknaden i Danmark har blivit mindre attraktiv sett ur ett ekonomiskt perspektiv är rätt uppenbart då spelsajterna fortsätter att lämna landet. Tidigare i år stängde Betsafe för danska spelare. Danska spelsajten Betxpert skriver att fler spelbolag kan välja att minska sin danska verksamhet eller i värsta fall helt stänga. Anledningen är presentationen av den nya danska finanslagen som lades fram den 2 december 2019 vilket avsevärt kommer att förändra villkoren för licensbolagen i Danmark.

Dryga skattehöjningar

I lagändringen anges att företagen från och med den 1 januari 2021 måste betala upp till 28% i skatt vilket innebär en skattehöjning på hela 40%. Skattehöjningen kommer därmed att sätta ytterligare press på konkurrensen i Danmark vilket med största säkerhet kommer leda till försämrade förhållanden för spelare och minskade intäkter för spelbolagen.

* Tidigare i år drog sig Bethard ut ur Storbritannien. Bethard kommer enligt deras support nu att fokusera sin verksamhet främst i Sverige, Finland, Tyskland, Norge och Spanien.