b2u logo mobil_1023_133_1

Bethard nästa spelbolag att lämna Danmark

Danmark lukket

Bethard stängde i Danmark den 31 juli och är det senaste i raden av spelbolag som drar sig ur den danska spelmarknaden. Att spelmarknaden i Danmark har blivit mindre attraktiv sett ur ett ekonomiskt perspektiv är rätt uppenbart då spelsajterna fortsätter att lämna landet. Tidigare i år stängde Betsafe för danska spelare. Danska spelsajten Betxpert skriver att fler spelbolag kan välja att minska sin danska verksamhet eller i värsta fall helt stänga. Anledningen är presentationen av den nya danska finanslagen som lades fram den 2 december 2019, vilket avsevärt kommer att förändra villkoren för licensbolagen i Danmark.

I lagändringen anges att företagen från och med den 1 januari 2021 måste betala upp till 28% i skatt, vilket innebär en skattehöjning på hela 40%. Skattehöjningen kommer att därmed sätta ytterligare press på konkurrensen i Danmark vilket med största säkerhet kommer leda till försämrade förhållanden för spelare och minskade intäkter för spelbolagen.

När det gäller Bethard kommer de enligt deras support att fokusera sin verksamhet främst i Sverige, Finland, Tyskland, Norge och Spanien. Tidigare i år drog sig Bethard ur Storbritannien.