b2u logo mobil_1023_133_1

Betssons GiG-förvärv förväntar slutligt godkännande i april

Betsson Group

Betsson Groups mångmiljonförvärv av Gaming Innovation Group (GiG-märken) förväntas få igenom ett godkännande från myndigheten i mitten av april. Det var den 14 februari i år som nyheten framkom att Gaming Innovation Group Inc. (GiG) hade tecknat ett aktieköpavtal (SPA) med Betsson Group (Betsson) för avyttring av GiGs B2C-tillgångar gällande operatörsmärkena Rizk, Guts, Kaboo och Thrills.

Betsson skall ha betalat 31 miljoner euro, vilket inkluderade en kontantbetalning på 22,3 miljoner Euro för förvärvet, plus en förbetald plattformsavgift på 8,7 miljoner Euro. Det framkom också att GiG kommer att använda intäkterna för att återbetala bolagets obligation på 300 miljoner SEK 2017 - 2020.

Pontus Lindwall, verkställande direktör för Betsson AB: -Vi tror att affären erbjuder ett bra tillfälle för Betsson att konsolidera, skapa synergier och tillämpa våra grundläggande B2C-färdigheter och marknadsföring för att skala dessa tillgångar till deras verkliga potential. Avtalet med GiG stärker och utökar Betssons uppsöknings- och tillväxtpotential för sina egna sportböcker och betalningsplattformar på B2B-marknaden.