NetEnt varslar ca 120 anställda i samverkan med Red Tiger

Netent logo

NetEnt tillkännager - För att ytterligare stärka och öka effektiviteten genomför NetEnt förändringar i organisationen med en fullständig integration med förvärvet av spelleverantören Red Tiger (som förvärvades i september 2019). Förändringarna innebär en minskning med cirka 120 anställda, huvudsakligen belägna i Stockholm och Malta. Som ett resultat beräknas omstruktureringen resultera i en årlig besparing på cirka 150 miljoner kronor på kassaflödesbasis, som börjar under andra halvåret 2020.

Dessa åtgärder är i linje med NetEnts strategi. NetEnt berättar också att vinstavräkningen för Red Tiger kommer att lösas in genom en riktad emission av nya aktier och kontant betalning.

Therese Hillman, koncernchef för NetEnt säger: ”Vi går nu in i nästa fas av integrationen med Red Tiger, vars säljare också blir aktieägare i NetEnt. Integrationen kommer att släppa loss den fulla potentialen i våra delade kapaciteter, skapa betydande effektivitetsvinster i spelutvecklingen och stärka vår position som marknadsledande inom online casino.