BOS remissyttrande för att motverka matchfixning

BOS.nu

BOS (Branschföreningen för Onlinespel) har i dagarna lämnat in sitt remissyttrande på Spelinspektionens föreslagna föreskrifter, vilket har till syfte att motverka matchfixning. BOS lämnade in ett eget yttrande, samt en extern rapport gjord av konsultbolaget H2 Gambling Capital. BOS vill att Spelinspektionen drar tillbaka vissa föreslagna restriktioner för svensklicensierade spelbolag och menar att dom eventuella restriktioner som Spelinspektionen föreslagit för svensklicensierade spelbolag istället kommer att främja matchfixning, eftersom vadslagningen då kommer att drivas ut ur licenssystemet till den gråa och svarta spelmarknaden (som inte har licens).

Gustaf Hoffstedt på BOS säger: – Det är nu angeläget att Spelinspektionen tar till sig dessa fakta och drar tillbaka de föreslagna restriktionerna för svensklicensierade spelbolag. Dessa bolag samarbetar med varandra och med rättsvårdande myndigheter för att bekämpa matchfixning. Om svensklicensierade spelbolag inte tillåts erbjuda och övervaka den vadslagning som sker gör sig kampen mot matchfixning blind. Vi kommer helt enkelt inte att se vad som händer där ute och eventuell manipulation kommer att passera obemärkt.

*BOS är en branschförening för onlinespel som i dags datum har följande medlemmar: Betsson, Kindred, Mr Green, NetEnt, Bet365, Flutter, Casumo, Cherry, Evolution Gaming, Jackpotjoy Group, LeoVegas, Pokerstars, Prima Networks, SG Digital, VideoSlots, William Hill, SuprNation, Quickspin, Hero Gaming Ltd, GVC Holdings, LegolasBet, Betway och Kambi. **Med förbehåll för förändringar.

Bos.nu