Spelförbud av kreditkort i Storbritannien från och med den 14 april

credit card

Spelkommissionen i Storbritannien har meddelat ett förbud mot spelföretag att använda kreditkort. Förbudet träder i kraft den 14 april efter en uppföljning av kommissionens granskning av onlinespel och regeringens granskning av spelmaskiner och åtgärder för socialt ansvar. Ett offentligt samråd genomfördes under perioden augusti - november förra året. Vad vi förståttt så kommer förbudet att gälla alla onlinespel och offline-spelprodukter förutom lotterier som inte är avlägsna. Det nämndes också att förbudet är ett betydande lager av ytterligare skydd för utsatta människor.

Neil McArthur, verkställande direktör för Spelkommissionen säger: - Kreditkortsspel kan leda till betydande ekonomisk skada. Det förbud som vi tillkännagav idag bör minimera riskerna för att skada konsumenterna genom att spela med pengar de inte har. Forskning visar att 22% av onlinespelare som använder kreditkort är problemspelare, med ännu mer lidande någon form av spelskada.

Neil McArthur tillägger: - Vi vet också att det finns exempel på konsumenter som har samlat tiotusentals pund skuld genom spel på grund av tillgång till kreditkort. Det finns också bevis för att de avgifter som debiteras med kreditkort kan förvärra situationen eftersom konsumenten kan försöka jaga förluster i större utsträckning.