b2u logo mobil2

Spelinspektionen går ut med rikstäckande kampanj - Pris 2.5 miljoner SEK

Spelinspektionen kampanjen

I nästa vecka startar Spelinspektionen en rikstäckande kampanj med syftet att öka kännedomen om myndigheten. Spelinspektionen vill också visa hur lagstiftningen kring spel ser ut. Kampanjen kommer att pågå under två veckor framtill i början av januari och kommer att synas utomhus, i print och på digitala kanaler. Man skriver att kampanjen är myndighetens första sedan den svenska spelmarknaden reglerades i början av året. Kampanjbudgeten är satt på 2,5 miljoner svenska kronor vilket säkert kan sticka i ögonen på folk om man anar varifrån dessa pengar kommer ifrån.


Anders Sims, kommunikationschef på Spelinspektionen säger: – Genom att berätta att Spelinspektionen finns, vad vi gör och framförallt varför, hoppas vi kunna göra marknaden tryggare för alla som spelar.

Spelinspektionen vill poängtera att kraven för licens är höga och att man värdesätter konsumentskyddet som extra viktigt. För er som inte redan vet detta så ingår det att spelare måste kunna sätta egna begränsningar, både ekonomiskt och tidsmässigt. Spelbolagen får inte heller vara vilseledande eller påträngande i sin kommunikation. Ett annat krav som Spelbolagen måste ha är att länka till självavstängningsprogrammet Spelpaus.se. En tjänst där den som önskar kan stänga av sig själv från spel under en kortare eller längre period eller göra pauser i sitt spelande. Spelinspektion skriver också att 46 000 personer hittils har stängt av sig själva. Huruvida det finns folk som stängt av sig av misstag eller som ångrat sig framkommer dock inte.

Anders Sims fortsätter: – Licensen är en trygghetsstämpel. Det är Spelinspektionen som utfärdar licenserna och ansvarar för att syna bolagen som har licens för att säkerställa att de lever upp till det svenska regelverket. Vi vill att de som spelar ska känna till vad som gäller, så att de kan välja bolag med svensk licens.