b2u logo mobil2

Spelinspektionens kvartalsrapport - 3:e kvartalet

Spelinspektionen

Enligt Spelinspektionens kvartalsrapport och Skatteverkets preliminära uppgifter uppgick Nettoomsättningen till omkring 5.9 miljarder SEK under det 3.e kvartalet för den svenska reglerade (licensierade) spelmarknaden. Vi noterar att detta låg i ungefärlig nivå med 1a och 2a kvartalen. Rapporten visade också att den reglerade (licensierade) svenska spelmarknaden innefattar nu 92 bolag med aktiva licenser för den svenska marknaden t.o.m. oktober 2019. (licenser för allmännyttiga ändamål räknades inte in). Räknar man antalet spelbolag med spellicens så blir siffran mycket högre eftersom varje bolag kan ha samma licens för flera spelbolag (vår anmärkning)

Vidare nämndes det i rapporten att det saknas faktiska uppgifter om hur mycket det spelats hos spelbolag som inte innehar svensk spellicens men en uppskattning av H2 Gambling Capital landade runt 500-600 miljoner SEK som också uppskattade att ca 85-87 procent av allt spelande i Sverige (inklusive onlinespel och vadhållning samt spel på fartyg i internationell trafik) görs med den reglerade (licensierade) spelmarknaden.

Antalet spelavstängningar som görs hos Spelinspektionens nationella självavstängningsregister (spelpaus.se) hade i början av november ca 44,000 självavstängningar vilket motsvarade en ökning med 11 procent jämfört med kvartal 2.